Motanel Tutorials


 
AcasaAcasa  RegulamentRegulament  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css


Navigare :: HTML (HyperText Markup Language)
AutorMesaj
 razvy3
avatar
Rang: Membru - MT™

Respetarea regulilor 25%

Vezi profilul utilizatorului
MesajSubiect: Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css Dum 6 Mar 2011 - 14:04
Un div este sub forma de
Cod:
 <div id="nume"> continut< /div>
daca la div scriem id atunci in fata clasei pe care iam dato trebuie sa punem diaz (#) deci in css ar veni #nume { propietati;}
Cod:
 <div class="nume1"> continut</div>
daca la div scriem class atunci in fata clasei pe care iam dato trebuie sa punem punct deci in css ar veni .nume1{propietati;}
Voi lua variabile din Index_body si anume acelea care reprezinta iconitele de la mesaj nou , nu sunt mesaje noi si mesaj blocat si le voi incadra in 2 asa propriu zise tabele .

Deci intram in index_body si cautam
Cod:
<!-- BEGIN switch_legend -->
<ul id="pun-legend">
   <li>
   <img src="{FORUM_NEW_IMG}" alt="{L_NEW_POSTS}" /> {L_NEW_POSTS}
      <img src="{FORUM_IMG}" alt="{L_NO_NEW_POSTS}" /> {L_NO_NEW_POSTS}
      <img src="{FORUM_LOCKED_IMG}" alt="{L_FORUM_LOCKED}" /> {L_FORUM_LOCKED} 
   </li>
</ul>
<!-- END switch_legend -->
       




si inlocuim cu

Cod:
<div id="nume">
<!-- BEGIN switch_legend -->
<ul id="pun-legend">
   <li>
   <div class="nume1"   <img src="{FORUM_NEW_IMG}" alt="{L_NEW_POSTS}" /> {L_NEW_POSTS}
      <img src="{FORUM_IMG}" alt="{L_NO_NEW_POSTS}" /> {L_NO_NEW_POSTS}
      <img src="{FORUM_LOCKED_IMG}" alt="{L_FORUM_LOCKED}" /> {L_FORUM_LOCKED}  </div>
   </li>
</ul>
<!-- END switch_legend -->
  </div>     


daca ati observat am incadrat in 2 divuri am folosest ambele feluri ca sa zic asa .
Acum le voi personaliza dandule propietati in css


Cod:
#nume{
 border-radius: 7px;
    -moz-border-radius: 7px;
    -webkit-border-radius: 7px;
    border: 3px solid black ;
    min-height: 100px;
background-color:red;}


si

Cod:
.nume1{
 border-radius: 7px;
    -moz-border-radius: 7px;
    -webkit-border-radius: 7px; 
    border: 3px solid black ;
margin-top: 20px;
margin-bottom:20px;
margin-left:50px;
max-width:400px;
min-height:110px;
background-color:blue;}



Previzulizare :

Aicea am folosit versiunea punbb dar puteti face acelasi lucru si pentru phpbb2 :d asta daca ati urmarit cu atentie ce am zis eu biggrin cam asa sunt personalizate majoritatea forumurilor pe care le vedeti ca au bagate aproape toate lucrurile in chenare !
 razvy3
avatar
Rang: Membru - MT™

Respetarea regulilor 25%

Vezi profilul utilizatorului
MesajSubiect: Re: Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css Mar 8 Mar 2011 - 10:28
Nici o parere nimica ? critici ceva sau nu a fost destul de explicit ganditor
 BaCk
avatar
Rang: Membru - MT™

Respetarea regulilor 100%

Vezi profilul utilizatorului
MesajSubiect: Re: Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css Mar 8 Mar 2011 - 10:56
Daca iese peste tot cu rosul ala, e urat.Ar trebui sa faci si o varianta clasica, gen: COD{CULOARE DORITA, SCRIETI AICI!}, te-ai prins? Asa te prinzi si ce sa modifici, vorbesc pentru cei ce nu prea se pricep.
 razvy3
avatar
Rang: Membru - MT™

Respetarea regulilor 25%

Vezi profilul utilizatorului
MesajSubiect: Re: Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css Mar 8 Mar 2011 - 12:21
Poi am explicat asta deci tu ii poti da ce propietati vrei de asta am zis
Cod:
 #nume { propietati;}
acolo pui ce propietati vrei tu biggrin
 Motanel
avatar
Rang: Prieten bun

Respetarea regulilor 100%

Vezi profilul utilizatorului
MesajSubiect: Re: Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css Mar 8 Mar 2011 - 20:37
Stii ce-i frumos la Google Chrome, are o optiune "Inspect Eelement"
http://i52.tinypic.com/23kahhi.jpg
Odata ce dai click dreapta pe un element de pe pagina, fie el un chenar, o imagine, un text si din meniu alegi "Inspect element" iti apare un chenar unde este afisat codurile pagini selectandu-ti codul pe care ai dat inspect element
http://i53.tinypic.com/330v40m.jpg
pe langa asta, alaturi de acel cod iti arata iti arata "variabila" cum iti place tie sa-i zici, apoi copii in css si ii dai ce efect vrei tu, uite cum am facut eu aici cu botonul bold zambet la casuta de raspuns rapid
Iar asta e codul folosit, asa cum vezi si in imagini:
Cod:
<style type="text/css">
button#addbbcode0.button2 img {
width: 50px;
height: 16px;
}
</style>
Asa codez eu cel mai bine, si asa codeaza si darkspectre. Cu ajutorul lui Google Chrome.
Este o metoda mai buna decat a ta, fara sa ma ading de vrun template
 razvy3
avatar
Rang: Membru - MT™

Respetarea regulilor 25%

Vezi profilul utilizatorului
MesajSubiect: Re: Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css Mier 9 Mar 2011 - 0:51
Deci stai ca nu am inteles si eu tot cu google chrome codez ca sa zic asa dar niciodata nu imi pot da seama care este variabila biggrin defapt variabila nu apare cand dai inspect element biggrin

Cod:
<div id="ceva">  <span id="post_no">0</span> Mesajein<span id="topics_no">0</span> Subiecte</div>
vezi motane acolo unde scrie 0 ar trebui sa imi apara variabila adica
Cod:
 {catrow.forumrow.POSTS}
si unde scrie mesaje ar trebuie sa imi apare asa
Cod:
 {L_POSTS}


Astept sa ma lamuresti biggrin tu acuma ai folosit external css nu ? sau cum se numeste biggrin
 Justin
avatar
Rang: Membru - MT™

Respetarea regulilor 75%

Vezi profilul utilizatorului
MesajSubiect: Re: Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css Joi 31 Mar 2011 - 4:03
Motanel a scris:
Stii ce-i frumos la Google Chrome, are o optiune "Inspect Eelement"
http://i52.tinypic.com/23kahhi.jpg
Odata ce dai click dreapta pe un element de pe pagina, fie el un chenar, o imagine, un text si din meniu alegi "Inspect element" iti apare un chenar unde este afisat codurile pagini selectandu-ti codul pe care ai dat inspect element
http://i53.tinypic.com/330v40m.jpg
pe langa asta, alaturi de acel cod iti arata iti arata "variabila" cum iti place tie sa-i zici, apoi copii in css si ii dai ce efect vrei tu, uite cum am facut eu aici cu botonul bold zambet la casuta de raspuns rapid
Iar asta e codul folosit, asa cum vezi si in imagini:
Cod:
<style type="text/css">
button#addbbcode0.button2 img {
width: 50px;
height: 16px;
}
</style>
Asa codez eu cel mai bine, si asa codeaza si darkspectre. Cu ajutorul lui Google Chrome.
Este o metoda mai buna decat a ta, fara sa ma ading de vrun template

Optiunea exista si la Opera, si poti sa o instalezi si in firefox instaland un plugin.
 Continut sponsorizat
Rang:


MesajSubiect: Re: Personalizarea unei variabile cu ajutorul divurilor si a propietatilor css



Copyright © 2013 - Toate drepturile rezervate
Design creat si codat de Alexandru Miron si Stefan Patrascu